Οίνοι
Οι οίνοι του Κτήματος Στεργίου είναι: Κόκκινη Πέτρα ερυθρός ξηρός, Άσπρη Πέτρα λευκός ξηρός και Κτήμα Στεργίου ερυθρός ξηρός.

ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ
Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ 60% MERLOT 20% CABERNET SAUVIGNON 20%


Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς
Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
Στρεμματική Απόδοση: 540 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για 5 μήνες ανάδευση στις οινολάσπες του.
Παλαίωση: 14 μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του πορφυρό με αρώματα φρεσκοτριμμένου πιπεριού, μοσχοκάρυδου, που συνοδεύονται από διακριτικές νότες βανίλιας. Το στόμα πλούσιο, ισορροπημένο καταλήγει σε μια μακριάς διαρκείας επίγευση.Σερβίρεται στους 16o-18o C.


ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ
Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
CABERNET SAUVIGNON 60% MERLOT 40%


Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς -Κόκκινη Πέτρα
Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
Στρεμματική Απόδοση: 540 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για 5 μήνες ανάδευση στις οινολάσπες του.
Παλαίωση: 12 μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 10 μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το έντονο πορφυρό χρώμα με τις βιολετί ανταύγειες εντυπωσιάζει. Αρώματα μπαχαρικών, υπερώριμης τομάτας και αποξηραμένου σύκου συνδυάζονται με ένα πλούσιο, συμπυκνωμένο στόμα, με μεγάλη επίγευση. Σερβίρεται στους 16o-18o C.


ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
SAUVIGNON BLANC 90%, RIESLING 10%


Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς - Άσπρη Πέτρα
Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
Στρεμματική Απόδοση: 600 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αρώματα φρεσκοκομμένου πεπονιού, ώριμης μπανάνας – τυπικά της ποικιλίας Sauvignon Blanc – συνοδεύονται από πινελιές κίτρου και mango από την μικρή συμμετοχή του Riesling σε ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, έντονα λιπαρό, δροσερό, απόλυτα ισορροπημένο με μια διακριτική οξύτητα. Σερβίρεται δροσερό στους 8o-10o C.